Weer in Vrsar

Alles over het klimaat en de weersverwachting van Vrsar

Het weer in Kroatië in Vrsar nodigt vakantiegangers gedurende een groot deel van het jaar uit tot een verblijf aan dit prachtige stukje Istrische kustlijn. Het klimaat in Vrsar is, net als dat van de andere badplaatsen op dit schiereiland, te omschrijven als mild en mediterraan. Dit betekent dat je kunt rekenen op lange, warme zomers en milde winters. Juli en augustus zijn de warmste maanden en vormen zo ook de meeste ideale vakantieperiode voor zonaanbidders. Echter staat het weer in Vrsar gedurende het jaar nog meer toe dan alleen dat.

Het klimaat van Vrsar in cijfers

Het milde, mediterane klimaat van Vrsar zorgt ervoor dat vanaf april de eerste warme, zonnige dagen al kunnen worden gerapporteerd. In mei stijgt de temperatuur nog een aantal graadjes richting de twintig graden en in juni gaat het zomerseizoen van start. Juni, juli en augustus zijn met hun respectievelijk 25, 27 en 28 graden de beste maanden voor een zonvakantie. September is met temperaturen tegen de 25 graden ook nog behaaglijk. In oktober daalt de temperatuur naar een gemiddelde van 18 graden. December, januari en februari zijn de koudste maanden. Neerslag valt gedurende het hele jaar.

  jan feb mrt apr mei juni juli aug sept okt nov dec
temp 8 9 12 15 20 25 27 28 24 18 14 10
neerslag in mm 35 54 38 33 50 66 47 47 80 60 73 46

Het weer in Vrsar in de zomermaanden

In de zomermaanden is het in Istrië prima vertoeven. Het verkoelende zeebriesje trekt aan tot het midden van de middag. Daarna gaat deze liggen, waardoor het zelfs na zonsondergang nog aangenaam is. Het weer van Vrsar wordt dankzij de wind ook niet gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid. ’s Avonds koelt het weinig af. Ook vormt het weer in Kroatië in Vrsar samen met de natuurlijke omgeving de ideale omstandigheden voor het beoefenen van (water)sporten.

Buiten de zomermaanden

Het klimaat van Vrsar is gedurende het grootste deel van het jaar zeer aangenaam. Ook buiten de hoogzomermaanden is het weer van Vrsar dusdanig aantrekkelijk, dat de accommodaties aan het strand en in de omringende natuurgebieden prima bezet blijven. In het voor- en najaar heerst er dusdanig weer in Kroatië in Vrsar, dat je kunt spreken van een voor- en nazomer. In september toont de weersverwachting voor Vrsar zelden temperaturen onder de twintig graden. Voor de avonduren toont het weerbericht wel iets lagere temperaturen. Tevens gaat vanaf oktober de Bura wind een grotere rol spelen.

Het weer in Kroatië in Vrsar nodigt altijd uit

Wat bovenstaande lange termijn informatie betekent? Dat het weer in Vrsar het grootste deel van het jaar uitnodigt tot een vakantie aan dit prachtige stukje kustlijn. Is het in de zomermaanden niet voor het zonnebaden, dan is het wel om de watersporten en andere sportieve activiteiten die overigens ook in het voor- en najaar veel beoefend worden. Ook stedentrips en culturele rondreizen zijn bijna het hele jaar door mogelijk. Houd tijdens je vakantie natuurlijk wel de weersverwachting van Vrsar voor de komende 14 dagen in de gaten.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...