Weer in Umag

Hoe het weer van Umag deze badplaats nóg geliefder maakt

Het weer in Kroatië in Umag leent zich in de zomermaanden bij uitstek voor een zon-, zee- en strandvakantie. Van juni tot en met september is het aan deze badplaats heerlijk vertoeven, alhoewel het weer van Umag ook in de maanden buiten het hoogseizoen meer dan genoeg perspectief biedt voor een heerlijke vakantie. Er heerst een zacht Mediterraan klimaat in Umag, waardoor de zomers warm en droog zijn en het ook in de winter nooit echt koud wordt. Raadpleeg de weersverwachting voor Umag voor de meest actuele weergegevens.

Wat houdt het zachte Mediterrane klimaat van Umag in?

Het zachte mediterrane klimaat van Umag zorgt ervoor dat je er in de zomermaanden een onbezorgde strandvakantie kunt vieren. Alhoewel neerslag in principe op elke dag van het jaar mogelijk is, is het weer in Umag in de zomermaanden droog te noemen. De zomermaanden verlopen zo goed als onbewolkt en voorzien je van gemiddeld negen zonuren per dag. De luchtvochtigheid is laag. Zelfs in de wintermaanden is het weer in Kroatië in Umag mild te noemen. Temperaturen beneden het vriespunt zijn een uitzondering. Januari en februari zijn de koudste maanden.

Het weer in Kroatië in Umag en de beste reistijd

Het weer in Kroatië in Umag is voor zonaanbidders in de zomermaanden ideaal. Het echte zomerseizoen begint in juni. In juli en augustus is het weer in Umag op zijn warmst. Ook september is, ondanks het feit dat het ’s avonds wat sneller afkoelt, een fijne maand voor een zonvakantie. Zeker wanneer je de grootste drukte het liefst vermijdt. In het voor- en najaar is het klimaat van Umag op zijn best voor diegenen die vooral voor culturele of sportieve activiteiten komen. Ook in de wintermaanden zijn wandelen en fietsen populaire bezigheden.

Het weer van Umag in cijfers

Juni, juli en augustus zijn met hun respectievelijk 25, 28, 28 en 24 graden de ideale maanden voor een zonvakantie. In oktober zakt de temperatuur naar gemiddeld 20 graden, terwijl de kans op regen net zo minimaal blijft. Deze neemt in november pas toe. De gemiddelde temperatuur is dan 14 graden. Ook in de koudste maanden december, januari en februari (respectievelijk 10, 8 en 10 graden) is het amper koud te noemen. In maart en april stijgt de temperatuur gestaag naar de 20 graden. Je ziet de cijfers terug in onderstaande tabel.

  jan feb mrt apr mei juni juli aug sept okt nov dec
temp. 8 10 14 19 23 25 28 28 24 20 14 10

De weersverwachting van Umag

Alhoewel de lange termijn klimaatgegevens al een hoop zeggen over wat je kunt verwachten op je vakantiebestemming, geeft de weersverwachting voor Umag op een termijn van 14 dagen je inzicht in de meest actuele informatie. Het weer rond de Adriatische Zee kan vanwege de geografische ligging nogal plotseling veranderen. Door het raadplegen van de weersverwachting voor Umag weet je elke dag weer waar je precies aan toe bent.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...