Weer Rovinj

Zo gedraagt het weer in Rovinj zich

Het milde mediterrane klimaat van Rovinj maakt de Istrische bestemming bij uitstek geschikt voor een zonvakantie. Het weer in Kroatië in Rovinj is van juni tot en met september op zijn best. Alhoewel de temperaturen ook in de maanden daarvoor en daarna aangenaam zijn, kan neerslag dan nog wel eens roet in het eten gooien. De wind speelt een belangrijke rol in de actuele weersverwachting van Rovinj. Kitesurfen, windsurfen en zeilen zijn dan ook niet verrassend geliefde activiteiten aan de kust van Rovinj.

Het aangename, maar ietwat onvoorspelbare klimaat van Rovinj

Het klimaat dat in Rovinj heerst, zorgt in de zomer voor aangenaam hoge temperaturen. Ook gedurende de rest van het jaar liggen de temperaturen hoger dan bij ons. Wel is het klimaat van Rovinj wat onvoorspelbaar, net zoals dat voor het gehele Adriatische gebied geldt. Wind is een belangrijke factor. In de zomer waait er een lokale zeewind die tot het midden van de middag opbouwt en dan gaat liggen. De rest van het jaar zijn het de bura en de jugo die hun stempel drukken.

Het weer in Kroatië in Rovinj gedurende de zomermaanden

Het mediterrane klimaat dat in Rovinj in de zomers heerst, zorgt voor flink wat zonuren, temperaturen richting de dertig graden en zeewatertemperaturen tot wel 27 graden. Dankzij de maestralwind is het weer in Rovinj nooit te warm. Ook het luchtvochtigheidspercentage ligt laag. Alhoewel het weer in Kroatië in Rovinj in de zomermaanden een stuk droger is, behoren regen en eventuele onweersbuien ook dan tot de mogelijkheden.

Hoe zit het met een vakantie gedurende de rest van het jaar?

Juni, juli en augustus zijn met gemiddelde dagtemperaturen van respectievelijk 25, 27 en 28 graden de beste maanden voor liefhebbers van zon, zee en strand. Ook september is nog een prima maand voor zonliefhebbers, alhoewel het ’s avonds rap afkoelt en ook sneller donker is. April, mei , oktober en november zijn met hun respectievelijk 17, 21, 18 en 14 graden aantrekkelijke maanden voor degenen die vooral voor de natuur en culturele en sportieve activiteiten komen. Zelfs van december tot maart is het nog heerlijk sporten in Zlatni Rt.

Het weer per maand in kaart

Heb je het over het weer in Kroatië in Rovinj, dan heb je het meestal over temperatuur en in de tweede plaats over neerslag. In onderstaande tabel zie je wat je van het weer in Rovinj kunt verwachten op basis van op lange termijn verzamelde gegevens.

  jan feb mrt apr mei juni juli aug sept okt nov dec
temp. 7 8 12 17 21 25 27 28 23 18 14 10
neerslag

in mm

36 55 37 33 50 66 48 48 81 60 72 46

Raadpleeg tijdens je vakantie de weersverwachting voor Rovinj

De klimaatgegevens voor Rovinj geven je inzicht in het weer dat je tijdens je vakantie ongeveer kunt verwachten, maar zijn nooit een garantie. De weersverwachting voor Rovinj biedt je de meest accurate gegevens. Houd voorafgaand aan je vertrek en tijdens je verblijf dan ook de weersverwachting voor Rovinj in de gaten. Het weerbericht voor de komende 14 dagen vind je onder andere op Weerplaza, Weeronline en Buienradar.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...