Zoek & boek

Vakantie Rovinj

  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Op vakantie naar Rovinj: zo pittoresk was jouw zonbestemming nog nooit

Rovinj in Kroatië is misschien wel het mooiste stadje van het schiereiland Istrië. In Rovinj tref je een kleurrijk en schilderachtig centrum dat meer aan Venetië dan aan Kroatisch grondgebied doet denken. De pastelkleurige huisjes, terrasjes en smalle straatjes zorgen voor die betoverende sfeer. ’s Ochtends wordt in de haven van Rovinj de verse vangst door de vissers binnengehaald. Tijdens een vakantie in Rovinj speelt tijd geen rol; genieten is het enige wat je hier te doen staat. En zonnebaden natuurlijk. Aan een van de prachtige stranden die de stad sieren.

Rovinj
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Rovinj

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
anwb reizen
ANWB Reizen Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Rovinj verleden

Rovinj, een stad met een verleden

Alhoewel Rovinj in het huidige Kroatië toen al eeuwen bestond, verkreeg hij pas onder Romeinse heerschappij echt bekendheid. De stad, die toen Castrum Rubini werd genoemd, werd door de Romeinen als havenplaats gebouwd. Rovinj was toen nog een eiland vlak bij de kust, maar werd daar later mee verbonden. Na de Romeinse tijd heeft Rovinj onder andere eeuwen bij Venetië gehoord, maar ook Oostenrijk-Hongaarse, Italiaanse en Ottomaanse heerschappij gekend. Onder alle heersers fungeerde de stad als een belangrijke handelsplaats. In de recentere geschiedenis behoorde de stad tot Joegoslavië. In 1991 werd de Republiek Kroatië uitgeroepen.

De reis naar de meest schilderachtige plaats van Istrië

Ondanks de populariteit van Rovinj in Kroatië is het niet mogelijk om direct naar deze bestemming te vliegen. Pula Airport is het enige internationale vliegveld dat op het schiereiland bestaat. Dit vormt echter geen probleem, want de afstanden zijn klein. Tussen Pula en Rovinj ligt maar veertig kilometer. Tussen de twee plaatsen reis je met een transferbus (indien je een pakketreis hebt geboekt), een regionale bus, een taxi of een huurauto. Natuurlijk kun je ook met je eigen auto naar Istrië rijden. Je bent zonder tussenstops veertien tot vijftien uur onderweg.

Rovinj in Istrië
Rovinj bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Rovinj: een centrum met een authentiek karakter

Rovinj en zijn centrum hebben geen lange lijst met imposante bezienswaardigheden. Jammer? Dat valt wel mee hoor, want de steegjes, pleintjes en interessante gebouwen in de stad staan garant voor een urenlange wandeling vol ontdekkingen. Het hoogtepunt binnen het historische centrum, dat gebouwd werd door de Venetiërs, is de achttiende-eeuwse Sint Eufemiakerk. Je kunt de zestig meter hoge klokkentoren voor twee euro beklimmen en zo Rovinj en zijn centrum eens goed van boven bekijken. In het Rovinj Heritage Museum bekijk je de kunst van lokale schilders en beeldhouwers.

Alle soorten accommodaties in Rovinj

De stranden van Rovinj in Kroatië

Vier je je vakantie in Rovinj, dan breng je hoogstwaarschijnlijk een groot deel van je tijd al zonnebadend aan de kust van de Adriatische Zee door. De net als in de rest van Istrië rotsachtige kustlijn is ideaal voor rustzoekers. Wie in Rovinj in Kroatië naar het strand gaat, hoeft deze met maar weinig anderen te delen. Behalve dan als je naar het Lone Baai strand gaat, dat bij natuurpark Zlatni Rt hoort. Direct achter het strand begint een dennenbos. Ten westen van het historische centrum is het Monte strand geliefd.

Rovinj stranden

Bekijk ook deze plaatsen

Sfeervol uit eten in Rovinj

Overdag straalt de stad al een enorme charme uit, maar wanneer de schemering valt, wordt zijn aantrekkingskracht nog sterker. Na zonsondergang gaan de lampjes overal voorzichtig aan en kiezen de eerste vakantiegangers hun tafeltje. Zowel langs de boulevard bij de haven als in het historische centrum is er keuze genoeg. De restaurants in het centrum zijn over het algemeen iets authentieker. Natuurlijk is de Italiaanse keuken goed vertegenwoordigd, maar met zo een lange visserstraditie als in Rovinj kan het natuurlijk niet anders dan dat er ook meer dan genoeg visrestaurants zijn.

Winkelen tijdens je vakantie

Veel mensen vragen zich af of Rovinj ook een goede winkelbestemming is. Alhoewel je in Rovinj in het centrum geen overdaad aan winkels treft, kun je er toch leuk winkelen. Ulica Carerra is de hoofdwinkelstraat waar alle soorten winkels vertegenwoordigd zijn. Boetiekjes zijn er veel in Rovinj. Zo kun je een origineel cadeautje voor jezelf of iemand anders buit maken! In Rovinj wordt er ook veel kunst verkocht. Dagelijks kun je aan de rand van het centrum ook een overdekte versmarkt bezoeken.

Uitstapjes in de omgeving

Wil je tijdens je vakantie in Rovinj eens wat meer van de omgeving zien? In het levendige Istrië zijn er meer dan genoeg opties voor leuke dagtrips. Een bezoek aan de Brijuni eilanden behoort tot de beste tips om vanuit Rovinj te ondernemen. Het eiland Veliki Brijun is een verzameling van bijzondere flora en fauna, maar ook cultuur en historie. Bootjes hiernaartoe vertrekken vanuit Fažana, een stadje op dertig kilometer afstand van Rovinj. Ook Pula en Poreč zijn leuk om te bezoeken.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Istríë?

Luka helpt je verder

Op zoek naar assistentie bij het selecteren van de perfecte accommodatie of het boeken van vliegtickets? Wil je meer inzicht krijgen in het verkennen van Istrië met de auto en ontdekken van lokale verborgen schatten? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar de ideale maanden voor een bezoek aan dit prachtige schiereiland? Wij staan voor je klaar!

Istrie Luka
Luka Istrië expert
  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Istrië voor je…