Het weer in Pula

Dit zijn de kenmerken van het weer in Pula

Het Noord-Kroatische Pula is rijk aan historische overblijfselen, bijzondere gastronomie en prachtige stranden. Wie de stad als bestemming voor zijn zomervakantie overweegt, is ongetwijfeld benieuwd naar het klimaat van Pula. In de grootste stad van Istrië heerst een warm en gematigd klimaat. De weersverwachting voor Pula laat zelden uitschieters zien. De zomers zijn warm, de winters mild en neerslag valt er gedurende het hele jaar. Zelfs in de droge maanden. Vertrek jij naar deze bestemming? Houd dan het weerbericht van Pula in de gaten zodat je altijd op de hoogte bent.

Het aangename klimaat van Pula

Er heerst een mediterraan klimaat in Pula, welke ook wel Middellands Zeeklimaat wordt genoemd. Alhoewel de zomers warm en droog zijn en de winters over het algemeen mild, valt er het gehele jaar door neerslag. Het beste weer in Pula tref je in de maanden mei tot en met september, waarbij juli en augustus de warmste en zo de beste maanden zijn voor een strandvakantie. Pula ligt in het noorden van de Adriatische Zee, waar een onstuimige wind – de Bora- nogal eens onverwacht de kop opsteekt. Dit geldt echter vooral in de wintermaanden.

De beste seizoenen voor verschillende typen vakantie

Het klimaat van Pula maakt toerisme in deze grootste stad van Istrië het hele jaar door mogelijk. De bestemming wordt voornamelijk in de zomermaanden bezocht, alhoewel de maanden april tot en met oktober als hoogseizoen worden gezien. Het voor- en najaar zijn vooral geschikt voor bezoekers die niet of niet uitsluitend voor de stranden komen, maar hun verblijf aan de kust willen verenigen met culturele activiteiten of sportieve activiteiten in de natuur. Het weer in Pula leent zich dan prima voor de vele wandel- en fietstochten die in de omgeving tot de mogelijkheden behoren.

De weersverwachting voor Pula per maand

Benieuwd naar de maandelijkse weersverwachting voor Pula? De eerste directe vluchten vertrekken in april, waar je dan een temperatuur van zestien tot twintig graden treft. In mei kun je uitgaan van een stabiele twintig graden en juni doet er daar nog vijf bovenop. In juli en augustus laat de weersverwachting voor Pula bijna standaard temperaturen van tegen de dertig graden zien. In september reken je op twintig tot vijfentwintig graden. Oktober haalt net de twintig graden niet. Van november tot en met maart zijn de temperaturen respectievelijk 14, 11, 9, 9 en 12 graden.

Blijf op de hoogte met het actuele weerbericht van Pula

De gegevens betreffende het klimaat van Pula verschaffen je al van een hoop informatie over het weer dat je tijdens jouw verblijf op deze bestemming kunt verwachten. Echter zijn de klimaatgegevens niet altijd een precieze voorspeller. Houd voorafgaand aan en tijdens je verblijf in deze Istrische stad dan ook altijd het weerbericht van Pula in de gaten. Voor het actuele weerbericht van Pula raadpleeg je websites als Weeronline, Buienradar of Weerplaza. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte veranderingen en kun je zelfs de weersvoorspelling 14 dagen vooruit bekijken.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...