Zoek & boek

Bezienswaardigheden Pula

  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

De meest bijzondere bezienswaardigheden in Pula en omgeving

Pula is een geliefde Istrische kuststad met een meer dan interessant historisch karakter. Pula heeft bezienswaardigheden waar zelfs grote, Europese hoofdsteden jaloers op kunnen zijn. Een van de grootste en best bewaarde amfitheaters ter wereld vind je hier. Duik als cultuurliefhebber in de voetsporen van de Romeinen, maar proef ook de vroegere aanwezigheid van andere heersers in de stad. Behalve de vele bezienswaardigheden in Pula en omgeving dragen natuurlijk ook de stranden en de gastronomie bij aan de populariteit van Istrië’s grootste stad. Een originele bestemming met een ongekende aantrekkingskracht!

Pula bezienswaardigheden
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Pula

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
anwb reizen
ANWB Reizen Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Pula amfitheater bezoeken
Met stip op nummer één

Amfitheater van Pula

Het Amfitheater is in Pula van alle bezienswaardigheden de absolute nummer één. Het imposante bouwwerk is ruim tweeduizend jaar oud en werd tegelijkertijd met het Colosseum in Rome gebouwd. Het wist plaats te bieden aan maar liefst 23.00 toeschouwers, die er genoten van het gruwelijke vermaak van gladiatorengevechten die vrijwel altijd tot de dood leidden. Het Amfitheater van Pula, ook wel de Arena genoemd, is het op vijf na grootste amfitheater ter wereld. De ovaal gevormde arena wordt vandaag de dag in de zomermaanden nog steeds gebruikt voor concerten en toneelstukken.

De Tempel van Augustus

Ook de Tempel van Augustus behoort in Pula tot de bezienswaardigheden die uit de Romeinse tijd stammen. Alhoewel hij zich nogal eens in de figuurlijke schaduw van het amfitheater van de stad bevindt, behoort de tempel zelfs tot de best bewaarde Romeinse monumenten buiten de Italiaanse landsgrenzen. Hij werd aan keizer Augustus en de stad Rome gewijd en was eigenlijk onderdeel van een complex van oorspronkelijk drie tempels. De andere twee hebben de tand des tijds niet doorstaan. Hoewel hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd raakte, kon hij gelukkig geheel hersteld worden.

Tempel van Augustus
Bezienswaardigheden in Pula

Andere bezienswaardigheden in deze vriendelijke Istrische kuststad

Maar Pula heeft nog meer bezienswaardigheden. Zo stamt ook de Triomfboog van de Sergii uit de Romeinse tijd. Deze werd gebouwd ter ere van drie broers, vanwege hun overwinning bij Actium. De boog stamt uit de eerste helft van de eerste eeuw. Ook de vijde-eeuwse rooms-katholieke kathedraal van Pula is de moeite waard. Tot slot wil je ook een bezoek aan het kasteel van Pula niet missen. Dit stervormige Venetiaanse fort uit de zeventiende eeuw ligt op een heuvel in het centrum van de stad en trakteert je op een machtig uitzicht.

Wat zijn vlak buiten Pula bezienswaardigheden die de moeite waard zijn?

Niet alleen binnen de stad vind je schatten van wereldniveau. Een van de must-see bezienswaardigheden van Pula en omgeving is natuurpark Kamenjak. Je bereikt het vanuit Pula middels een half uur durende autorit. Het zuidelijkste puntje van Istrië telt talloze baaitjes en is een heerlijk wandelgebied. Een van de andere niet te missen bezienswaardigheden in Pula en zijn omgeving is Nationaal Park Brijuni. Na het overlijden van de voormalige Joegoslavische president Tito, die de eilandengroep in zijn bezit had, werd dit knappe staaltje Moeder Natuur opengesteld voor publiek.

Bezienswaardigheden buiten Pula
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Istrië?

Luka helpt je verder

Op zoek naar assistentie bij het selecteren van de perfecte accommodatie of het boeken van vliegtickets? Wil je meer inzicht krijgen in het verkennen van Istrië met de auto en ontdekken van lokale verborgen schatten? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar de ideale maanden voor een bezoek aan dit prachtige schiereiland? Wij staan voor je klaar!

Istrie Luka
Luka Istrië expert
  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Istrië voor je…