Auto huren in Pula

Alles over autohuur in Pula

Een auto huren in Pula? Je kunt direct bij aankomst je auto huren op de luchthaven van Pula, of je huurauto in Pula zelf bij een van de verhuurbedrijven vastleggen. Maar in plaats van een auto te huren op Pula Airport of elders ter plaatse, kun je dit ook vooraf online regelen. Het grootste voordeel daarvan is dat je alle voorwaarden in het Nederlands kunt lezen en al je zaakjes hebt geregeld voordat je het vliegtuig instapt. Pula is een veelzijdige mediterrane bestemming in een interessante omgeving. Die huurauto zal dus goed van pas komen!

Een auto huren op Pula Airport

Geen zin of tijd om vooraf iets te regelen, maar wil jij een auto huren op Pula Airport? Geen probleem. Verschillende autoverhuurbedrijven zijn handig gesitueerd in de aankomsthal en in de hoofdhal van de terminal. Je kunt direct je auto huren op Pula Airport, maar hier natuurlijk ook een vooraf gereserveerde wagen ophalen. Bij de balie teken je het contract ten behoeve van de autohuur in Pula. Vervolgens haal je de auto op de parkeerplaats op. Verhuurbedrijven die op het vliegveld zijn vertegenwoordigd, zijn onder andere Sixt, Avis, Europcar, Vetura, NOVA, Carwiz en Hertz.

Vergelijkingswebsites die je helpen de best geprijsde huurauto in Pula te vinden

Wil je een rondreis maken en je autovakantie in Pula starten? Of wil je een huurauto in Pula tot je beschikking hebben om af en toe een leuk uitstapje binnen of buiten de stad te maken? Wat je reden ook is, vergelijkingswebsites als Rentalcars, EasyTerra, Car del Mar en Sunny Cars helpen je met het vinden van de gunstigste prijs voor je huurauto in Pula. Vooral Sunny Cars, waar je zelfs een all inclusive verzekering op de autohuur in Pula kunt afsluiten, is een gewaardeerde vergelijkingswebsite.

Welk type auto zou je in Istrië moeten huren?

Schiereiland Istrië is gezegend met prachtige natuur. De kustgebieden zijn rotsachtig en de met wijngaarden en olijfbomen bedekte binnenlanden heuvelachtig. Het soms ruige karakter van de Istrische natuur belet je echter niet van het comfortabel autorijden in deze regio. Besluit je een auto te huren in Pula, dan hoef je ook geen rekening te houden met het type wagen. Het wegennet in Kroatië is goed te noemen. Ongeasfalteerde wegen kom je alleen tegen in de meest onbegaanbare gebieden van het land. Bezoek je de bekende hoogtepunten, dan is een economy auto afdoende.

Een auto huren in Pula: hiermee dien je rekening te houden

Wil je een auto huren in Pula, weet dan dat de minimale leeftijd daarvoor varieert van 18 tot 21 jaar, afhankelijk van de specifieke regels die door de verhuurder worden gehanteerd. Ook de autocategorie kan daarbij een rol spelen. Om een auto te kunnen huren in Pula dien je minstens een jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs. Voor bestuurders jonger dan 25 jaar geldt een toeslag. Maak je gebruik van snelwegen, wees je er dan van bewust dat er op elke snelweg tol wordt geheven.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...