Weer Poreč

Het weer in Kroatië: Poreč als aangename zonvakantiebestemming

Poreč heeft met zijn culturele schatten, bijzondere kustlijn en gezellige uitgaansleven een onmiskenbare aantrekkingskracht op vakantiegangers. Ook het weer in Poreč draagt daar zonder twijfel aan bij. Het klimaat van Poreč kan het best worden omschreven als een mild Mediterraan klimaat, wat in feite opgaat voor de gehele Adriatische kust. Gedurende het jaar is de weersverwachting in de eveneens populaire Kroatische vakantiebestemming Dalmatië iets gunstiger dan de weersverwachting in Poreč. Zonuren zijn er in Poreč en de rest van de regio meer dan genoeg, dus strandliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

Het klimaat van Poreč

Het Mediterrane klimaat van Poreč zorgt ervoor dat de plaats gekenmerkt wordt door warme zomers en zachte winters. De zee zorgt ervoor dat de temperatuur gedurende het jaar niet te veel schommelingen toont. In de zomers kun je rekenen op heerlijk weer in Poreč: temperaturen tegen de dertig graden, een lage luchtvochtigheid en veel zonuren: minimaal tien per dag. Een aangenaam briesje brengt verkoeling. Binnen dit milde, Mediterrane klimaat in Poreč komen uitschieters weinig voor. Neerslag valt het hele jaar door –doorgaans op een derde tot de helft van de dagen per maand-, alhoewel in beperkte hoeveelheden.

In detail: het weer in Poreč per maand

Heb je het over het weer in Kroatië in Poreč, dan heb je het meestal over de temperatuur: de meest doorslaggevende factor voor het wel of niet boeken van je vakantie in een bepaalde regio. Juli en augustus zijn met temperaturen tegen de dertig graden de meest zonovergoten maanden. Ook juni en september zijn geschikt voor een zonvakantie. April, mei en oktober met hun respectievelijk 16, 20 en 19 graden zijn prima maanden voor een vooral culturele of sportieve vakantie. Van november tot en met maart zijn de temperaturen mild, maar niet geschikt genoeg voor een zonnige vakantie.

jan feb mrt apr mei juni juli aug sept okt nov dec
temp. 8 9 12 16 20 25 28 28 24 19 14 10

De beste periode voor een vakantie naar Poreč

Het weer in Kroatië in Poreč is het hele jaar door aangenaam te noemen. Wanneer er sprake is van het beste weer in Kroatië in Poreč, is grotendeels afhankelijk van wat je tijdens je vakantie van plan bent. Ga je puur voor de zon en de stranden, dan zijn de maanden juni, juli, augustus en september de maanden met voor jou het ideale weer in Poreč. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Het voor- en najaar zijn echter de beste periodes voor sportievelingen en cultuurliefhebbers die het zonnebaden van ondergeschikt belang vinden.

Raadpleeg de weersverwachting van Poreč

Alhoewel klimaatcijfers je een redelijk nauwkeurig beeld geven van de weersomstandigheden op de lange termijn in een bepaalde plaats of regio, geven ze natuurlijk geen garantie. De meest accurate informatie vind je door de weersverwachting van Poreč voor de komende 14 dagen te raadplegen. Een actueel en betrouwbaar weerbericht vind je via websites als Weeronline, Weerplaza en Buienradar. Door de weersverwachting van Poreč alvorens je vertrek en tijdens je verblijf te bekijken, kun je je nog beter voorbereiden op je vakantie.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...