Zoek & boek

Activiteiten in Poreč

  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie
Een dagje iets anders dan strand

Wat is er te doen in Poreč en omgeving?

Een vakantie in Poreč betekent een verblijf op een zonbestemming vol heerlijke stranden. De kilometerslange kustlijn van de badplaats is gezegend met prachtige rots- en kiezelstrandjes, waardoor het al kraakheldere zeewater nóg helderder lijkt. Maar ook als je een dagje wat anders wilt, is er meer dan genoeg te beleven in Poreč en omgeving. Wat er te doen is in Poreč? Wij zetten een aantal opties voor je op een rijtje.

Wat kun je doen in Porec
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Poreč

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
anwb reizen
ANWB Reizen Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Van Poreč naar Venetië

Vanuit Poreč een dagje naar Venetië

Aangezien je in Poreč vlak bij de grens met Noord-Italië verblijft, is ook een uitstapje naar de buren zo gemaakt. En wat voor een uitstapje! Vanuit Poreč reis je in slechts drie uur per catamaran naar Venetië, de romantische stad van de bruggen, kanaaltjes en paleizen. Je vertrekt ’s ochtends vroeg (07.00) zodat je zoveel mogelijk tijd in de stad te besteden hebt. Op deze dag bewonder je het Piazza San Marco, geniet je van de Italiaanse keuken en maak je misschien wel een rondvaart in een gondel.

Een boottochtje iets dichter bij ‘huis’

Het water op, zonder ver van je vakantiebestemming te reizen? Dan is misschien een boottocht langs de Istrische kustlijn wel iets voor jou. Vanaf het moment dat je aan boord stapt, is het genieten van de prachtige uitzichten. Regelmatig wordt er een stop gehouden zodat je een verfrissende duik kunt nemen of al snorkelend kennis kunt maken met de onderwaterwereld. Een barbecuelunch is inbegrepen. Ook de zonsondergangsboottour waarbij je dolfijnen gaat spotten is erg leuk.

Avondboottocht & dolfijnen spotten
Aquacolors water park attracties

Een dagje waterplezier in Waterpark Aquacolors

Of er speciaal voor kinderen wat te doen is in Poreč? Jazeker! Ze zullen je nog lang dankbaar zijn voor het dagje in Waterpark Aquacolors waar je ze op trakteert. Dit waterpark, dat in 2015 werd geopend, weet alle gezinsleden van een letterlijk en figuurlijk spetterende dag te voorzien. Zo is er een groot golfslagbad, zijn er twintig verschillende attracties waaronder dertien glijbanen en ook een sport- en spelterrein. In het waterpark zijn vijf restaurants aanwezig die ieders honger weten te stillen.

Een bezoekje aan het Aquarium van Poreč

Op de vraag wat er te doen is in Poreč met kinderen, is ook een bezoek aan het aquarium een veel gehoord antwoord. Of beter gezegd, het aquarium én terrarium van de stad. Het hele gezin maakt hier kennis met de bijzondere onderwaterwereld. Bekijk zoetwatervissen, kleurrijke tropische vissen en ontdek welke soorten er in de Adriatische Zee leven. De reptielen die je in het Aquarium van Poreč ziet, vertegenwoordigen soorten die afkomstig zijn uit alle delen van de wereld.

Aquarium van Poreč

Populaire excursies

Plitvicemeren

Het prachtige blauw en groen van de Plitvicemeren

De Plitvicemeren vormen het grootste en oudste Nationaal Park van Kroatië. De zestien meren en negentig watervallen vormen samen een van de indrukwekkendste natuurgebieden van heel het land. Werkelijk niets kan worden vergeleken met de intens blauwe kleur van het water hier, dat een bijzonder geheel vormt met het weelderige groen eromheen. Je wandelt hier over promenades en bruggetjes en maakt ook een boottocht over het Kozjakmeer, het grootste meer in dit gebied.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Istríë?

Luka helpt je verder

Op zoek naar assistentie bij het selecteren van de perfecte accommodatie of het boeken van vliegtickets? Wil je meer inzicht krijgen in het verkennen van Istrië met de auto en ontdekken van lokale verborgen schatten? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar de ideale maanden voor een bezoek aan dit prachtige schiereiland? Wij staan voor je klaar!

Istrie Luka
Luka Istrië expert
  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Istrië voor je…