Vliegtickets Poreč

Een vliegticket naar Poreč in Kroatië: dit zijn je reismogelijkheden

Elke zomer wordt er door duizenden Nederlandse vakantiegangers gezocht naar een vliegticket naar Poreč in Kroatië. Het eeuwenoude havenstadje is een culturele trekpleister en badplaats in één en biedt ook nog eens genoeg op het gebied van eten, drinken en uitgaan. Vluchten naar Poreč betekenen dus vluchten naar een strandvakantie met heel wat extra’s. Rechtstreeks vliegen naar Poreč is echter niet mogelijk: de bestemming beschikt namelijk niet over zijn eigen luchthaven. Vliegtickets naar Poreč betreffen in feite dus vliegtickets naar een nabijgelegen stad. Lees hier welke mogelijkheden je hebt.

Vliegtickets naar Poreč, of beter gezegd: naar Pula

Heeft iemand het over vliegtickets naar Poreč, dan worden er vrijwel altijd vliegtickets naar Pula bedoeld. Pula is de enige internationale luchthaven in Istrië. Vluchten naar Poreč zijn in feite dus vluchten naar deze grootste en meest zuidelijk gelegen stad van het schiereiland. Vanuit Nederland worden er tussen april en oktober vluchten rechtstreekse vluchten naar Pula uitgevoerd. Transavia vertrekt meermaals per week vanaf Rotterdam The Hague Airport. Vluchten naar Poreč oftewel Pula bedragen bijna twee uur. Vanuit Amsterdam vlieg je met Easyjet of KLM, maar wel inclusief tussenstop, meestal in hoofdstad Zagreb.

Vluchten naar Poreč via Pula vanaf buitenlandse luchthavens

Misschien woon je vlak bij de grens, of is het om een andere reden voor jou veel handiger om een vliegticket naar Poreč in Kroatië niet met een Nederlandse, maar een buitenlandse vertrekluchthaven te boeken. Tui Fly biedt vliegtickets naar Poreč oftewel Pula aan, met Brussels Airport als vertrekluchthaven. Ook vanuit Brussel duurt de vliegreis bijna twee uur. Vanuit het Duitse Düsseldorf vertrekken behoort echter ook tot de mogelijkheden. Eurowings vliegt in het hoogseizoen direct naar Pula en Lufthansa voert zijn vluchten naar deze bestemming met een tussenstop uit.

Vliegen naar Poreč middels alternatieve luchthavens

In plaats van het vliegen naar Poreč via Pula te laten verlopen, is er nog een alternatieve luchthaven. Dit is geen Kroatisch, maar Italiaans vliegveld, namelijk het vliegveld van Triëst: Aeropuerto Friuli Venezia Giulia. Vluchten naar Poreč als eindbestemming die via deze luchthaven verlopen, betreffen vanuit Nederland meestal KLM-vluchten die vanuit Amsterdam vertrekken. Er wordt een tussenstop gemaakt op Rome Fiumicino Airport. Het vliegveld van Triëst wordt vooral in de zomermaanden veelvuldig gebruikt als aanvlieghaven voor vakantievluchten richting Istrië. De afstand tussen de luchthaven van Triëst en het Istrische Poreč bedraagt negentig kilometer.

Hoe bereik je vanuit Triëst je accommodatie in Poreč?

Triëst geldt dus als een perfecte vliegbestemming als alternatief op een vliegticket naar Poreč in Kroatië. Maar hoe bereik je jouw Istrische vakantiebestemming vanaf dit Italiaanse vliegveld? Kies je voor openbaar vervoer, dan reis je naar het busstation van Triëst en neem je vanuit daar een bus naar Poreč. Je kunt natuurlijk ook een auto huren in Triëst. Gebruik vergelijkingswebsites als Sunny Cars om te zien welke verhuurbedrijven een grensoverschrijding toestaan. Ook een taxi is een –weliswaar dure- optie. Regel een betrouwbare chauffeur het liefst van tevoren via websites als TaxiTender.

Handige tips & blog

Porec Kroatie

De mooiste stadjes van Istrië in een notendop

We hebben al een aantal mooie dorpjes en stadjes in Istrië genoemd, die perfect zijn als verblijfplek wanneer je er op vakantie bent, of om ten minste te bezo...

Droomvakantie Istrië

Een droomvakantie in Istrië

Istrië is een prachtig schiereiland in Kroatië, en wordt door de Kroaten zelf ook wel Istra genoemd. Het is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud...