Zoek & boek

Vakantie Poreč

  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

In Poreč krijgt vakantie een andere betekenis

Poreč in Kroatië is voor veel vakantiegangers een ideale bestemming. Het bruisende havenstadje ligt aan de westkust van Istrië en vormt de meest toeristische plek van heel de regio. Poreč heeft een centrum dat niet alleen enkele historische bezienswaardigheden herbergt, maar ook volop eet-, drink- en uitgaansgelegenheden te bieden heeft. Om nog maar niet te spreken van de prachtige stranden waarmee Poreč gezegend is, en jij dus ook tijdens je vakantie. En wil je eens een dagje wat anders? Pula en Rovinj, maar ook het romantische Venetië behoren tot de mogelijkheden!

Poreč
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Poreč

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
anwb reizen
ANWB Reizen Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Porec geschiedenis

De veelbewogen historie van Poreč in Kroatië

Poreč in Kroatië is een stad die al bijna tweeduizend jaar bestaat. Hij werd in de Romeinse tijd gesticht, alhoewel de plek al sinds de prehistorie werd bewoond. Onder invloed van de Romeinen deed het christendom zijn intrede in Poreč en omgeving. Na de Romeinse heerschappij kwam de regio in handen van onder andere de Venetiërs, het Habsburgse rijk en de Italianen. Pas na de Tweede Wereldoorlog kwam de stad in Joegoslavische handen.  De lange aanwezigheid van vooral de Romeinen en de Venetiërs is nog sterk terug te zien in het straatbeeld.

De reis naar Poreč

Wil je in Poreč je vakantie vieren, dan kun je deze bestemming per auto of per vliegtuig bereiken. Zonder tussenstop bedraagt de reistijd per auto vanuit Midden-Nederland veertien tot vijftien uur. Kies je voor een reis per vliegtuig, dan vlieg je naar Pula. Boek je een pakketreis bij een reisorganisatie, dan zal de transfer naar je accommodatie inbegrepen zijn. Zo niet, dan huur je een auto, neem je vanuit Pula de regionale bus naar Poreč (de rit duurt gemiddeld anderhalf uur) of stap je in een taxi. Een betrouwbare taxi regel je vooraf via TaxiTender.

De reis naar Porec
Porec kustlijn

De kilometerslange kustlijn

Poreč in Kroatië is gezegend met kilometers strand. Net als in de meeste delen van Kroatië betreft het ook hier vooral een rotsachtige kust met kiezelstranden. En dat biedt een groot voordeel: je zwemt hier in een enorm heldere Adriatische Zee! In Poreč bestaan verschillende afgelegen strandjes, maar ook georganiseerde stranden met tal van voorzieningen, eetgelegenheden en mogelijkheden tot watersporten. De stranden van het Zelena Laguna Resort zijn oogverblindend, maar ook het stadsstrand mag er zijn. Je vindt het in Poreč vlak bij het centrum. In het bos achter het strand is ook een speeltuin aanwezig.

Alle soorten accommodaties in Poreč

Bezienswaardigheden die in Poreč het centrum sieren

In het in de Romeinse tijd gestichte Poreč vind je ook vandaag de dag nog veel overblijfselen die aan die periode doen denken. Zo dragen de twee belangrijkste straten van Poreč en zijn centrum typisch Romeinse namen: Decumanus Maximus en Cardo Maximus. Ook op het Maraforplein vind je nog eeuwenoude sporen terug. De belangrijkste bezienswaardigheid van Poreč in het centrum van de stad is echter de Euphrasiusbasiliek. Deze basiliek werd in de zesde eeuw gebouwd. Zijn mozaïeken vormen het hoogtepunt.

Eufrasiusbasiliek

Bekijk ook deze plaatsen

Eten en drinken in deze charmante havenstad

Vier jij dit jaar in Poreč je vakantie? De rijke gastronomie van de stad zal je verblijf een gouden randje geven. Wie uit eten gaat in Poreč, wordt getrakteerd op een hoge kwaliteit, royale porties en –niet geheel onbelangrijk- een lage rekening. De Italiaanse restaurants zijn net als in de rest van Istrië ook in Poreč flink vertegenwoordigd. In een konoba geniet je echter van typisch Kroatische gerechten. Je kunt het een beetje vergelijken met een Italiaanse trattoria. Tot slot bestaat er in de stad ook een groot aantal visrestaurants.

De bloemetjes buiten zetten

Uitgaan in Istrië doe je het beste in Pula en Poreč, waarbij eerlijk gezegd moet worden dat Poreč dé plek bij uitstek is om te gaan stappen. De feeststad van Istrië staat zeker in de zomermaanden elke avond garant voor een gezellige ervaring. Je avond begin je met een biertje op een gezellig terras, of met een drankje in een wijn- of cocktailbar. Maar ook zijn er verschillende clubs en discotheken, waar je voor een biertje vaak maar twee euro hoeft te betalen. Club Byblos, die zowel dance, house als R&B draait, behoort tot de favorieten.

De accommodaties op deze bestemming

Van heel Istrië heeft Poreč het grootste aanbod aan accommodaties, zowel op het gebied van hotels als appartementen en campings. Alhoewel je natuurlijk ook in het historische centrum kunt verblijven, kiezen de meeste vakantiegangers voor een accommodatie in een wijk net daarbuiten. Plava Laguna en Zelena Laguna zijn resorts waar je zowel in een hotel, appartement als op een camping kunt verblijven. Het betreffen voornamelijk drie- en vier sterrenaccommodaties. Op deze resorts zijn alle faciliteiten aanwezig.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Istríë?

Luka helpt je verder

Op zoek naar assistentie bij het selecteren van de perfecte accommodatie of het boeken van vliegtickets? Wil je meer inzicht krijgen in het verkennen van Istrië met de auto en ontdekken van lokale verborgen schatten? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar de ideale maanden voor een bezoek aan dit prachtige schiereiland? Wij staan voor je klaar!

Istrie Luka
Luka Istrië expert
  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Istrië voor je…