Zoek & boek

Vakantie Novigrad

  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Een intiem verblijf in voormalig vissersdorpje Novigrad in Kroatië

Novigrad behoort in Istrië (nog) niet tot de bekendste bestemmingen. Jammer? Integendeel, want tijdens jouw vakantie in Novigrad geniet jij in alle rust van deze prachtige plek aan de Adriatische Zee. Ontspannen doe je aan een van de vele kiezelstrandjes en cultuur snuiven doe je in het stadje zelf, waar de historische overblijfselen nog doen herinneren aan zijn veelbewogen verleden. Novigrad ligt aan een baai en aan de monding van de Mirna rivier. Behalve in enkele kleinschalige hotels en appartementen kunnen rustzoekers en sportievelingen op een van de campings rond het stadje verblijven.

Novigrad vissersdorpje
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Novigrad

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
anwb reizen
ANWB Reizen Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Novigrad

Novigrad door de jaren heen

Novigrad was ooit een eilandje, dat voor het eerst aan het eind van de zesde eeuw werd beschreven. In de loop der jaren werden op deze plek verschillende stadjes gesticht; een bevestiging van het turbulente verleden dat zich hier heeft afgespeeld. In de achttiende eeuw werd Novigrad met het vasteland verbonden. De inwoners hielden zich vooral bezig met de visvangst, maar raakten later werkzaam in de textielindustrie en de inmiddels verlaten steengroeve. Na het sluiten van die laatste werd de regio rond Novigrad vooral een landbouwregio. Druiven en olijven zijn er in overvloed.

Op vakantie naar Novigrad

Wie een vakantie naar Novigrad op het oog heeft, kan kiezen tussen een auto- en een vliegvakantie. Istrië is vanuit Nederland per auto prima bereikbaar. De ideale route verloopt via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Stap je liever in het vliegtuig richting Novigrad in Kroatië? Dan reis je af naar Pula, de grootste en meest zuidelijk gelegen stad van het schiereiland. Op Pula na is er geen internationale luchthaven aanwezig in dit deel van Kroatië. De afstand tussen Pula en Novigrad bedraagt iets meer dan 75 kilometer. Per auto is de reistijd ongeveer een uur.

Novigrad in Istrië
Novigrad stranden

De stranden van deze nog grotendeels onontdekte badplaats

Reis je af naar Novigrad in Istrië, dan kom je al gauw tot de conclusie dat er wat betreft de stranden geen enkele reden tot klagen bestaat. De prachtige kustlijn is dan ook de belangrijkste reden voor reizigers om een last minute naar deze plek te boeken. Stadsstrand Karpinjan bij de jachthaven is erg populair. Het stadsstrand bestaat uit kiezelsteentjes en biedt zijn bezoekers diverse faciliteiten. Het Pinesta strand van Novigrad is rustiger en betreft een voor Istrië uitzonderlijk strand: een langgerekt zandstrand dat door talrijke bomen wordt begrensd.

Alle soorten accommodaties in Novigrad

Een wandeling door Novigrad, een centrum vol historische overblijfselen

Al wandelend door Novigrad in Kroatië tref je tal van historische overblijfselen aan die terugverwijzen naar het rijke verleden van de stad. Zo staan er nog diverse vestingswerken uit de Middeleeuwen, maar ook de St. Pelagiuskerk is een blikvanger. Deze werd oorspronkelijk in de achtste eeuw gebouwd, maar in de zestiende eeuw herbouwd. St. Pelagius is de beschermheilige van het stadje. Een groot deel van de stadsmuren en bijbehorende torens is in Novigrad eveneens bewaard gebleven, net als gotische woningen uit de Venetiaanse periode.

Novigrad centrum

Bekijk ook deze plaatsen

Wat is er te doen in Novigrad en omgeving?

Vier jij dit jaar je vakantie in Novigrad? Dat doe je dan in een groene omgeving vol wijngaarden die de perfecte basis vormt voor uitstapjes in de rest van Istrië. Bijvoorbeeld naar de Brijuni eilanden. Of breng een bezoek aan Middeleeuwse stadjes als Motovun. Maar natuurlijk hoef je het als vakantieganger in Novigrad niet bij Istrië alleen te houden. Vanwege de nabijheid van Italië en Slovenië kun je ook natuurparken over de grens bezoeken. En wat te denken van een dagexcursie naar Venetië?

Eten en drinken in Novigrad in Istrië

Alhoewel je in de hele regio terecht kunt voor lekker eten, behoort Novigrad in Istrië tot de top van de gastronomische bestemmingen. De vis, asperges, truffels, ham en lokale kazen lijken hier nog lekkerder te smaken. De gerechten laat je natuurlijk vergezeld gaan van lokale wijnen als Teran of Malvazija. En wil je eens een dagje wat eenvoudigers? Duik dan een pizzeria of bistro in. Net als Italiaanse gerechten is ook Italiaans ijs volop verkrijgbaar. De ultieme verwennerij op warme zomerdagen! De prijzen in Novigrad liggen lager dan bij ons in Nederland.

Met je neus in de boter: zomerfeesten in Novigrad

Heb je een van de hotels, vakantiehuizen of campings in Novigrad vastgelegd voor aankomende zomer? Tel dan niet alleen af naar een culturele en gastronomische ervaring van jewelste, maar ook naar de talloze feesten die elke zomer in Novigrad in Kroatië worden aangeboden. Vooral in juli en augustus val je met je neus in de boter. Houd het programma voor onder andere de Music Nights, de vissersnacht en het Gnam Gnam festival in de gaten.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Istríë?

Luka helpt je verder

Op zoek naar assistentie bij het selecteren van de perfecte accommodatie of het boeken van vliegtickets? Wil je meer inzicht krijgen in het verkennen van Istrië met de auto en ontdekken van lokale verborgen schatten? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar de ideale maanden voor een bezoek aan dit prachtige schiereiland? Wij staan voor je klaar!

Istrie Luka
Luka Istrië expert
  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Istrië voor je…