Zoek & boek

Vakantie Medulin

  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Klein pareltje in het zonnige zuiden: Medulin in Istrië

In het puntje van het groene en zonovergoten Istrië vind je een klein pareltje dat luistert naar de naam Medulin. Niet zelden wordt Medulin Istrië ’s gezelligste dorp genoemd. Niet voor niets wordt de voormalige vissersplaats vandaag de dag dan ook door vakantiegangers uit heel Europa bezocht. Om de knusse sfeer die er heerst, maar ook zeker omwille van de stranden. Medulin is binnen Kroatië uniek vanwege het feit dat het zowel over kiezel- als zandstranden beschikt. Extra fijn voor kleine kinderen dus! Accommodaties zijn er van alle soorten en niveaus.

Medulin
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Medulin

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
anwb reizen
ANWB Reizen Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Medulin in Istrië

Over Medulin in Kroatië

Medulin in Kroatië dankt zijn naam net als vele plekken in Istrië aan de Romeinen. Door hen werd de plaats Mutila genoemd. Alhoewel Medulin zich op nog geen tien kilometer afstand van Pula bevindt, heeft het niet dezelfde lange historie en hoeveelheid overblijfselen als deze ‘grote broer’. Nadat Medulin in Istrië gedurende de Romeinse tijd van ondergeschikt belang was, bloeide het in de zeventiende eeuw onder Venetiaanse heerschappij op. Vanaf de negentiende eeuw richtte de bevolking zich vooral op landbouw en visserij. De laatste tientallen jaren is toerisme de belangrijkste bron van inkomen.

Historische bezienswaardigheden in de stad

Alhoewel de geschiedenis in Medulin in Kroatië niet zo prominent aanwezig is in het straatbeeld als in Pula, wil dat niet zeggen dat er geen interessante bezienswaardigheden bestaan voor liefhebbers van cultuur en historie. Het opvallendste bouwwerk van Medulin is de St. Agnes kerk met zijn twee kenmerkende, witte torens. Aan de rand van de stad is een archeologisch complex gelegen, waar je restanten van oude nederzettingen en graven kunt bekijken. Boven op de Vrčevan heuvel staat een prehistorisch fort dat werd gebouwd in de Brons- en Ijzertijd. Het bewijs van duizenden jaren menselijke aanwezigheid.

Medulin bezienswaardigheden
Medulin stranden

Aan welk strand strijk jij tijdens je vakantie in Medulin neer?

Als het op stranden aankomt, is Medulin binnen Istrië een van de beste bestemmingen. Voor zonaanbidders, voor watersporters, maar ook voor gezinnen met (kleine) kinderen. Het meest populaire strand dat je tijdens je vakantie in Medulin bezoekt, heet Bijeca. Dit zandstrand is een kilometer lang en loopt geleidelijk af in zee. Aan de rand van het strand staan diverse restaurants en bars. De locals zelf gaan graag naar het kiezelstrand Skrape. Een rustige plek en ideaal voor snorkelaars. Het strand Alba Chiari weet vooral liefhebbers van watersporten te bekoren.

Alle soorten accommodaties in Medulin

Een echte badplaats voor sportievelingen

Medulin staat binnen Istrië bekend als de plek bij uitstek voor sportieve vakantiegangers. Watersporters kunnen zich uitleven op het heldere blauwe water van de Adriatische Zee, vooral op het hierboven genoemde strand Alba Chiari. Ook op het vasteland is er echter een rijke sportinfrastructuur. Paardrijden, wandelen en fietsen zijn graag beoefende activiteiten. Direct buiten Medulin bevinden zich prachtige natuurparken die zich hiervoor bij uitstek lenen.

Medulin activiteiten

Bekijk ook deze plaatsen

Eten, drinken en uitgaan in Medulin

Tijdens je vakantie in Medulin heb je de keuze uit een breed aanbod restaurants. Naast de lokale, Istrische keuken is ook de Italiaanse keuken goed vertegenwoordigd. Liefhebbers van vlees kunnen kiezen uit voldoende grillrestaurants. De meeste restaurants in Medulin bevinden zich in en direct rondom het centrum. Na je maaltijd neem je plaats op een van de vele terrasjes, die meestal rond 01.00 uur ’s nachts sluiten. Wil je dan nog een paar uurtjes doorgaan? Medulin heeft diverse clubs waar je tot vroeg in de ochtend met je voetjes van de vloer kunt.

Dagrips vanuit Medulin

Verblijf jij in een hotel, appartement, vakantiehuis of op een camping in Medulin in Istrië? Dan kun je rekenen op een vakantie waarin je je geen moment zult vervelen. Wil je eens een dagje wat anders? Maak dan een uitstapje naar Pula, of vertrek vanuit het havenplaatsje Fažana voor een dagje naar de Brijuni eilanden met hun overweldigende flora en fauna en historische overblijfselen. Behoor je tot de categorie natuurliefhebbers? Wissel Medulin dan een dagje in voor Kaap Kamenjak, dat op twintig kilometer afstand ligt. Hier is het heerlijk zwemmen, wandelen en fietsen.

Op auto- of vliegvakantie?

Of je je vakantie nu ver van tevoren of als last minute boekt, wanneer je naar Medulin in Istrië vertrekt, kun je dit als autovakantie of als vliegvakantie boeken. In het geval je voor de laatste optie kiest, vlieg je vanuit Nederland in nog geen twee uur naar Pula, de grootste stad van Istrië. De afstand tussen Pula en Medulin bedraagt tien kilometer. Vanaf Pula Airport kun je een directe bus naar Medulin nemen. Ondanks de korte afstand duurt de busreis vanwege de vele tussenstops drie kwartier.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Istríë?

Luka helpt je verder

Op zoek naar assistentie bij het selecteren van de perfecte accommodatie of het boeken van vliegtickets? Wil je meer inzicht krijgen in het verkennen van Istrië met de auto en ontdekken van lokale verborgen schatten? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar de ideale maanden voor een bezoek aan dit prachtige schiereiland? Wij staan voor je klaar!

Istrie Luka
Luka Istrië expert
  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Istrië voor je…