Zoek & boek

Vakantie Fažana

  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Een en al charme in Fažana in Istrië

Fažana in Kroatië is een klein vissersdorpje dat op slechts acht kilometer van het bekende Pula ligt. Fažana ademt een authentieke identiteit, maar dankt zijn populariteit tegelijkertijd aan zijn prachtige stranden én het feit dat zijn haven de toegangspoort tot de betoverende Brijuni archipel vormt. Een vakantie in Fažana in Istrië betekent dus heerlijk zonnebaden, prachtige dagtrips binnen handbereik en een ontspannen verblijf in een dorpje vol charmante straatjes en pastelkleurige huisjes en gebouwen. Verblijf midden in de natuur op een camping in Fažana, of boek een hotel, vakantiehuis of appartement.

Fazana in Istrië
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Fažana

Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
anwb reizen
ANWB Reizen Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Fazana Istrië

Een kleine plaats met een lange historie

Al wandelend door dit stadje hoef je maar naar de oude bestrating te kijken om te begrijpen dat hier geschiedenis ligt. Fažana werd in de Romeinse tijd gesticht en werd toen nog Vasanium genoemd. Het dorp stond vooral bekend om zijn productie van vazen en tegels. Echter heeft de visserstraditie ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Fažana. Niet voor niets worden er ook vandaag de dag nog diverse festivals gehouden rondom dit thema. De drie aanwezige kerken (St. Mary, St. John en St. Eliseus) sieren de historische kern van het dorp.

Aan het strand

Wie denkt dat het in Fažana alleen maar om tradities en historie draait, kan opgelucht ademhalen. Ontspannen dagen aan het strand zijn hier net zo vanzelfsprekend als in de grotere badplaatsen aan de Istrische kust. Fažana in Kroatië beschikt in feite over twee stranden: één links van het haventje en één rechts daarvan. Cafés liggen binnen handbereik, net als de op hete zomerdagen welkome schaduw van de dennenbomen die aan het strand grenzen. Voor kinderen zijn er meer dan genoeg activiteiten, zodat ze zich geen enkel moment zullen vervelen.

Fazana strand
Fazana kustplaats

Aan tafel in een van de meest knusse kustplaatsjes van Istrië

Een hapje en een drankje in Fažana is anders dan anders. Hier strijk je niet neer aan een willekeurig uit de grond gestampt restaurant, maar in een gelegenheid die zijn volle aandacht op de producten op je bord richt. Olijfolie en wijn zijn allebei de grote trots van Fažana. Behalve verse visgerechten staan er ook veel gerechten op de kaart met vlees in de hoofdrol. Niet zelden schuif je aan bij een restaurant op een pleintje of aan een gezellige binnentuin. Alleen al de sfeer smaakt naar meer!

Alle soorten accommodaties in Fazana

Fažana als startpunt voor een dagtrip naar de Brijuni eilanden

Vier jij je vakantie in Fažana in Kroatië, dan bevind je je vlak bij een van de bijzonderste stukjes natuurschoon van heel Istrië: de Brijuni eilanden. Deze archipel bestaal uit veertien eilandjes, waarvan alleen Veliki Brijun te bezoeken is. Dagelijks verzamelen zich vanuit Fažana uit heel Istrië dagjesmensen om vanuit de haven van dit stadje de veerboot naar de overkant te nemen. De oversteek duurt vijftien tot twintig minuten. In het hoogseizoen vaart de veerboot meer dan tien keer per dag tussen Fažana in Istrië en de Brijuni eilanden.

Brijuni Nationaal Park

Bekijk ook deze plaatsen

Herleef Romeinse tijden met het festival van Fažana in Kroatië

Fažana in Kroatië hecht sterke waarde aan zijn geschiedenis. Het feit dat hier ooit Romeinen de scepter zwaaiden, wordt daarom nog elke zomer herdacht. Een fijne timing, want zo krijg ook jij de kans om dit bijzondere evenement mee te maken. Het Romeinse festival vindt elk jaar in juli plaats. Je kunt er proeven van het eten dat de Romeinen vroeger aten –of zelfs meedoen aan een kookwedstrijd!-, mozaïekworkshops volgen en alles te weten komen over de productie van wijn en olijfolie en de potten waarin deze werden bewaard.

Verblijf in een hotel, appartement, vakantiehuis of op een camping in Fažana

Wie dit jaar voor zijn last minute vakantie een camping in Fažana of een ander type accommodatie in dit kustplaatsje boekt, zit goed. Het percentage romantische en kleinschalige, door families gerunde accommodaties is hier relatief hoog. Zelfs een boutique hotel behoort tot de mogelijkheden. Bi Village is de bekendste camping van Fažana en omgeving. Hij ligt direct aan zee en biedt jou als gast drie zwembaden en tal van andere faciliteiten.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Istríë?

Luka helpt je verder

Op zoek naar assistentie bij het selecteren van de perfecte accommodatie of het boeken van vliegtickets? Wil je meer inzicht krijgen in het verkennen van Istrië met de auto en ontdekken van lokale verborgen schatten? Of ben je simpelweg nieuwsgierig naar de ideale maanden voor een bezoek aan dit prachtige schiereiland? Wij staan voor je klaar!

Istrie Luka
Luka Istrië expert
  • Prachtige kustlijn
  • Historische charme
  • Natuurlijke schoonheid
  • Geschikt voor ieder type vakantie

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Istrië voor je…